GHB Risico’s

Uw leverancier van GHB & GBL

VERKEERD GERBRUIK
GHB staat bij het grote publiek vooral bekend als een date rape drug. Het middel wordt wel gebruikt om de ander te verdoven en dan te verkrachten. Het wordt bij het uitgaan onopvallend toegediend in een drankje waardoor het slachtoffer na inname snel slaperig en suf wordt en zich na het ontwaken ook vaak niet goed kan herinneren wat er is gebeurd. Hierdoor is de bewijsvoering en de identificatie van de dader na een verkrachting vaak lastig.

Hoewel onbevestigde bronnen het bovenstaande melden, dient te worden vermeld dat GHB een heel sterke zoute smaak heeft en daarom snel zal worden geproefd. Daarnaast is een juiste dosering lastig; bij een te hoge dosering zal de persoon het bewustzijn verliezen.

Bovendien toont een recent onderzoek aan dat het aandeel van GHB in verkrachtingszaken sterk wordt overschat door de media.

LICHAMELIJKE EFFECTEN
Gevoelig voor aanrakingen
Duizelig
Hoofdpijn
Misselijk, overgeven
Trillen
Slap gevoel in de spieren
Overvallen worden door een onbedwingbare slaap
Bewusteloosheid
Stuiptrekkingen in ledematen en gezicht
Overdosis: Stoornissen ademhaling, bewusteloosheid, stoppen van ademhaling

OVERDOSERING
GHB is soms lastig te doseren. Het verschil tussen een dosis met aangename effecten en de dosis waarbij iemand overmand wordt slaap en bewusteloos raakt is maar heel klein. Mensen nemen al snel te veel GHB. De combinatie met alcohol versterken de effecten van GHB. Daardoor kunnen mensen al bij een kleine dosis GHB bewusteloos raken.

NADELIGE EFFECTEN VAN GHB
Braken, stuiptrekkingen, tijdelijk geheugenverlies en duizeligheid.
Je kunt bewusteloos raken (coma).
Je bent kwetsbaarder waardoor anderen misbruik van je kunnen maken.
Het kan zijn dat je niet meer goed voor je zelf kunt zorgen en de hulp van anderen nodig hebt.
Je loopt mogelijk hersenschade op waardoor je last kunt krijgen van concentratieproblemen, geheugenproblemen en leerproblemen.
Je kunt verslaafd raken en hierdoor is het erg moeilijk om te stoppen met GHB. De ontwenningsverschijnselen van GHB kunnen erg gevaarlijk zijn. Wil je stoppen met dagelijks gebruik, overleg dan altijd met een arts.

GHB IN COMBINATIE MET ALCOHOL OF ANDERE MIDDELEN
Gebruik geen andere middelen of alcohol in combinatie met GHB. Je hebt bijvoorbeeld meer kans op outgaan, of zelfs op overlijden. Zo kan bij de combinatie alcohol en GHB de ademhaling onderdrukt worden en zelfs helemaal stoppen.

Daarnaast kan de combinatie met alcohol ook voor problemen zorgen. Beiden zijn zogenaamde ‘downers’ en vertragen de hartslag iets. Dit in combinatie met de spierverslappende werking kan bij een overdosering al snel zorgen voor ademhalingsproblemen. Omdat het onmogelijk is om op het oog de sterkte van GHB te bepalen, maakt dit het doseren ook lastiger. Het is dan ook altijd aan te raden om het eerst te laten testen bij een testcentrum, en in ieder geval met een zeer lage dosering te beginnen. Wacht dan minstens een uur alvorens te herdoseren, en zorg altijd dat de tweede dosis lager is dan de eerste. Vaak vergeet men de tijd van inname te onthouden of noteren, en wordt er te snel opnieuw gedoseerd, al dan niet resulterend in een overdosering door de al aanwezige hoeveelheid GHB in het lichaam.

Het is pas sinds enkele jaren duidelijk dan GHB bij sommigen een lichamelijke en fysieke verslavende werking kan hebben, en dat het afkicken een moeizaam proces kan zijn. In geval van ernstige verslaving mag nooit cold turkey gestopt worden – dit kan in extreme gevallen leiden leverfalen en de dood. Bij afkickprogramma’s wordt de dosering langzaam afgebouwd, in combinatie met intensieve begeleiding. Vaak wordt hierbij ook gebruik gemaakt van benzodiazepines ter kalmering en vermindering van trek.

error: Content is protected !!